Σύντομη απόδραση στην κεντρική Λέσβο

Ξεκινώντας από το όμορφο ψαροχώρι της Σκάλας καλλονής με το γραφικό λιμανάκι κινούμαστε ανατολικά όπου προσπερνώντας την καλλονή θα σταματήσουμε στην περιοχή της Αλυκής όπου θα παρατηρήσουμε τα διάσημα ροζ φλαμινκο που ζουν εκεί .
Στη συνέχεια θα κινηθούμε προς το ιερό των μέσων όπου θα περιηγηθουμε στον αρχαιολογικό χώρο. Εκεί βρίσκονται τα ερείπια του αρχαίου ναού του 4ου αιώνα π.χ. που ήταν αφιερωμένος στους θεούς Δια , Ήρα και Διόνυσο, και ανήκε στα γεωγραφικά όρια της αρχαίας πυράς της πόλης που είναι βυθισμένη στον κόλπο της Καλλονής
Επόμενη στάση μας θα είναι η κωμόπολη της Αγίας Παρασκευής με το περίτεχνο κτιριακό συγκρότημα του δημοτικού σχολείου και τα όμορφα αρχοντικά της . Εκεί βρίσκεται και το Μουσείο ελιάς όπου κάνεις μπορεί να γνωρίσει την ιστορία της ελαιουργιας στη Λέσβο .
Έπειτα θα συνεχίσουμε την περιπλάνηση μας κάνοντας στάση στην Ιερά Μονή Λειμώνος , την παλαιότερη Μονή της Λέσβου αφιερωμένη στους Ταξιάρχες . Η Μονή ιδρύθηκε το 1526 από τον ίδιο τον Άγιο Ιγνάτιο και έζησε τεράστια περίοδο ακμής τους αιώνες που ακολούθησαν , διατηρώντας σε αυτήν εκπαιδευτήρια , τεχνική και ιερατική Σχολή.
Από εκεί τέλος θα επιστρέψουμε στη Σκάλα καλλονής