Εκδρομή στη Δυτική Λέσβο

  Ξεκινώντας από το χωριό της Σκάλας Καλλονής, με το γραφικό λιμανάκι, το οποίο είναι φημισμένο για τις σαρδέλες του και τις ωραίες ταβέρνες ,θα κατευθυνθούμε δυτικά προς Μεσότοπο. Ένα χωριό φημισμένο για την μουσική του παράδοση και τα μικρά αποστακτήρια που παράγουν τσίπουρο με το παραδοσιακό τρόπο από στέμφυλα και σύκα.Η διαδρομή μας περιλαμβάνει την κίνησή μας εντός του κρατήρα του ηφαιστείου της Άγρας
   Στην συνέχεια θα προχωρήσουμε προς την Ερεσό την γεννέτηρα της Σαπφούς που φαίνεται να κατοικείται από πριν το 11ο αιώνα π.Χ. επίσης έχει μια από τις πιο οργανωμένες παραλίες του νησιού με πολλές ταβέρνες και καφέ κατά μήκος της , όπου εκεί μπορείται να απολαύσεται το μπάνιο σας η και το φαγητό σας.
   Κατόπιν θα συνεχίσουμε βόρεια προς το λιμάνι του Σιγρίου το οποίο ειναι το δυτικότερο σημείο του νησιού και το δεύτερο λιμάνι του. εκεί θα δούμε το Οθωμανικό κάστρο του 17ου αιώνα,την επιβλητική εκκλησία της Αγίας Τριάδας και το μουσείο φυσικής ιστορίας της Λέσβου όπου εκεί μπορεί να δει κάποιος πάρα πολλά γεωλογικά θέματα. Απέναντι από το Σίγρι βρίσκεται το νησί-μουσείο της Νησιόπης όπου εκεί μπορεί να δει την εξέλιξη της ανάπτυξη του νησιού αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης μέσω των ηφαιστειακών εκρήξεων και σεισμών των προιστορικών χρόνων.
   Πολύ κοντά στο Σίγρι βρίσκεται το απολιθωμένο δάσος ένα από τα δύο μεγαλύτερα του κόσμου που δημιουργήθηκε 20εκ χρόνια πριν, από διαδοχικές εκρήξεις.
από εκεί θα συνεχίσουμε προς την μονή Υψηλού, μοναστήρι-φρούριο χτισμένο στην κορυφή του λόφου Όρδυμνου με υπέροχη θέα. Είναι αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο και είναι χτισμένη περίπου το 800 μ.Χ!
   Τέλος πριν ξεκινήσουμε την επιστροφή μας στην Καλλόνη θα κάνουμε μία σύντομη στάση για καφέ και ξεκούραση στο χωριό της Άντισσας με την όμορφη πλατεία περιστοιχισμένη από ογκώδη πλατάνια